ECHIPA: Ioana Tudora, Diana Culescu, Mihai Culescu
PERIOADA: Iunie  2009
Bucuresti | Pictor VeronaSpeakers’ Corner reprezintă esența libertății de exprimare. Oricine are ceva de spus, pe orice subiect poate să urce pe un mic podium și să “întrețină” audiența într-un spațiu special desemnat pentru acest gen de manifestări.
 
Pornita în urmă cu mai bine de 150 de ani, în Londra - partea de nord-est a Hyde Park, mișcarea și-a gasit în timp a
depți în multe alte țări precum Australia, Canada, Olanda, Singapore, Trinidad Tobago, Tailanda, etc.

Deși la o primă vedere poate părea ca dă posibilitatea de a se exprima unor indivizi bizari, unele dintre cele mai luminate minți ale politicii și literaturii universale ale ultimului secol considera Speakers’ Corner a fi o poarta nesecata de idei înradacinate în opinia publicului larg – un microcosmos al populației.


Interventia ATU – Asociația pentru Tranzitia Urbana în cadrul evenimentului Street delivery din acest an dorește să aducă în atenția locuitorilor Bucureștiului opinia diverselor categorii de actori despre orașul în care iși desfasoară viața de zi cu zi.
Dorim să realizam acest lucru cu ajutorul unor actori celebri care să dea glas unor texte scrise de oameni din medii diverse (lucrători în administratia publică, artiști, profesioniști, antropologi, simpli locuitori ai Bucureștiului, etc.) despre orașul lor, despre ideile și sentimentele lor față de acesta.


 
Evenimentul propriu-zis desfășurat în cadrul Street delivery va fi precedat de o campanie de strangere a acestor texte prin scrisori de invitatie adresate anumitor personalitati și prin realizarea unei mici competiții – pe diverse teme - adresate tuturor bucureștenilor.Alături de acest program, standul ATU va prezenta și explica în continuare activitățile PLATFORMEI Impreuna pentru un oras mai bun printre care se numară la ora actuală și depunerea unui set de proiecte de hotărâri - adresate Consiliului General al Municipiului București - reprezentând transpunerea în plan legislativ a prevederilor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ©  RPR - birou de studii contemporane  |  2010 - 2016  justinian 9  |  Bucuresti  |  020101  |  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   |  +40 724 08 35 09