Fondat în 2010 de către Ioana Tudora, Diana Culescu, Bogdan Gyemant-Selin și Mihai Culescu, rpr_ este un birou ce redefinește relația dintre peisagistică, arhitectură și urbanism, R&D-ul biroului sunt catalizate de platforma culturală și mediul natural fiecărui context. Proiectul rpr_ are ca ax generator peisajul cultural.

Peisajul este modul în care omul face ca natura să lucreze în ritmul său – Eliade

Orizontul, mineralul și vegetalul, amprentele agricole și industriale, solul, hidrografia, dinamica urbană, spectacolul naturii, logica sezoanelor, amprenta geologică, forța infrastructurilor, pădurile, un mix de fenomene în care artificialul și natura coabitează la scară mare pentru a compune ceea ce ne înconjoară: PEISAJUL.

Considerând că peisajul necesită o abordare holistică biroul are la bază o echipă interdisciplinară specializată în peisaj, arhitectură, urbanism, sociologie și antropologie.

Interesul echipei noastre gravitează în jurul proiectelor de integrare și reabilitare peisajeră, de dezvoltare urbană și arhitecturală integrată.

Scopul nostru este de a redefini și de a organiza dialogul dintre mediul construit și cel natural, de a integra arhitectura, urbanismul și peisajul în cadrul larg al spațiului public.

În acest sens RPR elaborază planuri, proiecte și strategii, studii teoretice și instalații de land-art, organizează colocvii, workshopuri, seminarii, cursuri și conferințe, coordonează și participă la proiecte de cercetare fundamentală și aplicată în domeniul teritoriului și peisajului.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ©  RPR - birou de studii contemporane  |  2010 - 2016  justinian 9  |  Bucuresti  |  020101  |  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   |  +40 724 08 35 09